fbpx

Rauwbrouwers

Keuken
Het begon met een simpel proefpakketje waarbij we meer gedronken hadden dan gebrouwen en ons een klein beetje vergist hadden in het aantal uren werk. We waren tot half 2 op woensdagavond bezig, maar een nieuwe maandelijkse hobby was geboren.
Garageboxen
De keuken en eigenlijk het hele apartement in Amsterdam van Hein was omgedoopt tot onze brouwerij. Met telkens meer brouwtools en omgebouwde koelkasten die de gehele berging in beslag namen, werd het tijd om een andere locatie te zoeken. Zeker ook vanwege de vele ongelukjes op de houten vloer. Een garagebox met stroom en water moest de uitkomst bieden. Garagebox 1 was geen succes met slechts 10A, waardoor de stroom er telkens uit knalde. De tweede box gelukkig wel.
Proeverij
Er werd wat afgebrouwd met de mannen. Van bizarre experimenten als ‘Pinterklaas’; een bier met speculaaskruiden tot bewust verbeteren van een bepaalde stijl. We hadden op een gegeven moment zo veel bier dat we het zelf niet meer op konden drinken. Tijd voor een proeverij met vrienden in het Oosterpark. Onze vrienden mochten meebeslissen welk bier een keer in een grotere commerciĆ«le oplage gebrouwen ging worden.
Back to homepage