Menu Bierwerf Diner 2022
Menu Bierwerf Diner
Amuses
Quiche-blokje en artisjokje met salsa verde
Bier: Wegtrekker
Een Sour (Alc 6,0%) waaraan honing, bramen, frambozen en blauwe bessen zijn toegevoegd waardoor het bier een mooie roze kleur en de smaak van bosvruchten heeft. De Franse hop Barbe Rouge, die tonen van rood fruit geeft completeert dit. Door het gebruik van haver en tarwe in het moutrecept heeft de Wegtrekker een mooie roze schuimkraag.
Soep van wilde boleten uit het Gooi
Biologisch breekbrood met zoute boter
Bier: Brassers Blond
Pale Ale mout en licht gekarameliseerde mouten geven dit blonde bier (Alc 6,4%) een volmoutige smaak en een iets donkerdere kleur. Een geringe hoeveelheid Duitse bitterhop en hop toevoeging in de whirpool geven een subtiel bittertje en een licht hoparoma. Brassers Blond heeft Zilver gewonnen bij de Dutch Beer Challenge dit jaar!
Geconfijt boutje van eend en worstje van gans uit De Wormer
Tuinboontjes, sinaasappel en munt
Bier: Zeebonk
Haver en tarwe in het moutrecept maken deze NEIPA (Alc 7,1%) zacht en soepel en geven haar een lichte troebelheid. De gebruikte gist geeft fruitige esters van perzik en tropisch fruit. Deze fruitigheid wordt gecomplementeerd door de gedryhopte Citra en Mosaic.
Aan het spit geroosterd varken van boerderij de Lindenhoff in Baambrugge.
Dit varken is dagelijks gevoerd met de bierbostel van Brouwerij Homeland
Gegrilde kleine bindsla, pompoen, salie, gebakken spek en bierbostelbrood
Bier: De Amsterdam
Speciaal voor dit festival gebrouwen Collab met 13 Amsterdamse brouwerijen, de creme de la creme van de Amsterdamse brouwwereld. Een spectaculair uitgebalanceerde IPA (Alc 6,0%) met 13 verschillende hopsoorten.
Vanille-ijs met pastry stout
Bier: Zwarte Zwaan
Pastry Stout (Alc 12,0%). Door ruime toevoegingen van chocola, hazelnoot en koffie van Keppler is dit bier donker, volzoet en zacht.
Vegetarisch Menu Bierwerf Diner
Amuses
Quiche-blokje en artisjokje met salsa verde
Bier: Wegtrekker
Een Sour (Alc 6,0%) waaraan honing, bramen, frambozen en blauwe bessen zijn toegevoegd waardoor het bier een mooie roze kleur en de smaak van bosvruchten heeft. De Franse hop Barbe Rouge, die tonen van rood fruit geeft completeert dit. Door het gebruik van haver en tarwe in het moutrecept heeft de Wegtrekker een mooie roze schuimkraag.
Soep van wilde boleten uit het Gooi
Biologisch breekbrood met zoute boter
Bier: Brassers Blond
Pale Ale mout en licht gekarameliseerde mouten geven dit blonde bier (Alc 6,4%) een volmoutige smaak en een iets donkerdere kleur. Een geringe hoeveelheid Duitse bitterhop en hop toevoeging in de whirpool geven een subtiel bittertje en een licht hoparoma. Brassers Blond heeft Zilver gewonnen bij de Dutch Beer Challenge dit jaar!
Burrata salade
Met gegrilde groene asperges, rode en gele tomaatjes, pompoenpitjes
Bier: Zeebonk
Haver en tarwe in het moutrecept maken deze NEIPA (Alc 7,1%) zacht en soepel en geven haar een lichte troebelheid. De gebruikte gist geeft fruitige esters van perzik en tropisch fruit. Deze fruitigheid wordt gecomplementeerd door de gedryhopte Citra en Mosaic.
Gebakken schapenbrie van de Dikhoeve in Ransdorp
Gegrilde kleine bindsla, pompoen, salie, peperroom en bierbostelbrood
Bier: De Amsterdam
Speciaal voor dit festival gebrouwen Collab met 13 Amsterdamse brouwerijen, de creme de la creme van de Amsterdamse brouwwereld. Een spectaculair uitgebalanceerde IPA (Alc 6,0%) met 13 verschillende hopsoorten.
Vanille-ijs met pastry stout
Bier: Zwarte Zwaan
Pastry Stout (Alc 12,0%). Door ruime toevoegingen van chocola, hazelnoot en koffie van Keppler is dit bier donker, volzoet en zacht.